Jieldé lampen

De industriële trend in de verlichtingsmarkt maakt steeds meer zijn opkomst. De stoere en ruige look die de industriële lampen uitstralen maken de lampen zo populair. Een industriële hanglamp past mooi boven de eettafel en een industriële vloerlamp past mooi in de woonkamer. Het stoere karakter van de lampen geeft het interieur een speciaal gevoel.

Zo zijn de Jieldé lampen steeds populairder aan het worden. De Jieldé lampen zijn één van de grondleggers van de industriële lampen en zijn ontworpen door de ingenieur Jean-Louis Domecq. De ingenieur zocht naar een lamp die voldeed aan de eisen van zijn mechanische activiteiten. Na vele ontwerpen had Jean in 1950 zijn definitieve lamp ontworpen die voldeed aan al zijn eisen. Nadat Jean zijn droom lamp had ontworpen, startte hij in 1953 een bedrijf op die de lampen ging verkopen. De naam voor zijn lamp is ontstaan uit de initialen van zijn eigen naam ji-el-de. Jean-Louis Domecq is van Franse afkomst en overleed in 1983. Door zijn ontwerpen wordt hij erkend als een icoon voor de Franse Industriële kunst.

Eerder werden de Jieldé lampen vooral gebruikt in de fabrieken als werklampen. Tegenwoordig bestaat de collectie van Jieldé uit vloerlampen, hanglampen en wandlampen die in vele woonstijlen passen. De lampen zijn te herkennen aan de unieke scharnieren in de stang en de lampen hebben vaak opvallende kleuren. De Jieldé lampen staan voor kwaliteit en exclusiviteit, dit is ook te merken aan de prijs. De prijzen van de lampen variëren van 200 euro tot 940 euro. De collectie van de Jieldé lampen geven een goede prijs en kwaliteit verhouding met genoeg keus voor iedereen!

Hieronder inspiratie foto’s:

jielde

jielde-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *